Upplevelser
Fanny Wennerkvist
Mar 07, 2016

Whiskyprovning i Stockholm den 4/3

Fredagen den fjärde mars träffades ett nyfiket gäng på Sheraton Hotel i Stockholm. Vi provade whisky gjorda av olika råvara och lagrade på olika slags ek, olika länge. Genom provningen diskuterade vi skillnaderna som blir av olika råvaror, ursprung och lagringar och till vad de kan lämpas bäst. Vi provade;

Mackmyra Svensk Ek -En svensk single malt-whisky lagrad delvis på svensk ek. Doften och smaken bjuder på kryddig fatkaraktär samtidigt som bourbon-fat gjorde sig bemärkta med mjuk vaniljton.

Maker's Mark -En bourbon-whisky med stor andel majs som råvara. Faten av amerikansk ek har här givit stor upplevelse av kola och mjuk vanilj.

Macallan 12 Years Fine Oak -En elegant skotsk single malt-whisky från Speyside med fruktig doft och smak av lagring på Sherryfat. Macallans "Fine Oak" är lagrad både på Sherry- och bourbonfat som ger en kombination av torkad fruktighet, krydda och rund vanilj.

Lagavulin 16 Years -Kraftfull skotsk single malt-whisky som har den karaktäristiska rökigheten av torv från Islay. Tillsammans med stor karaktär av tjära i doft och smak följer en mjuk fruktighet av citrus och en rund vaniljton från lagringen på bourbonfat.

 

 

 

 

Rekommenderat

BETLANINGSALTERNATIV

HANDLA SÄKERT

FÖLJ OSS