Upplevelser
Skribent Frida
May 11, 2015

Whiskyprovning i Västerås den 08/05

Whiskyprovning i Västerså 2015Den 8/5 2015 arrangerade vi en Whiskyprovning på Scandic Västerås med ett härligt gäng  deltagare, tillsammans provade vi fyra olika whiskysorter, alla med olika ursprung och karaktär. Under provningen varvade vi lätt teori kring tillverkning utav whisky och vart i världen whisky
tillverkas.

Det var mycket diskussion i gruppen och många som var aktiva och ställde frågor samt svarade på varandras frågor och delade med sig utav sina egna historier och anekdoter. En i gruppen var skeptisk till whisky och efter provningen var han inte lika skeptisk vilket var roligt.

De olika whiskysorterna vi provade var:

- Talisker 10 YO Single Malt Skottland. En rökig whisky med mycket fat och maltkaraktär. Det här var provningens rökigaste whisky.

- Oban 14 YO Single Malt Highlands Skottland. En medelrökig whisky med mer elegant smak med inslag av honung, aprikos, malt. Ett utav de få destillerierna som ligger inne i en sWhiskyprovning i Västerså 0805 2015tad i Skottland.

- Cragganmore 12 YO, Single Malt Speyside Skottland. Mer nyanserad whisky med fruktiga inslag. Rökigheten finns där men den är inte påtalig.

- Bulleit Bourbon - Kentucky USA. Söt, fruktig och blommig. Mycket inslag av rostade fat, vanilj och smörkola. I stort sett ingen rökighet.

 

Whiskyprovning i Västerås den 8/5

Rekommenderat

BETLANINGSALTERNATIV

HANDLA SÄKERT

FÖLJ OSS