Upplevelser
Skribent Frida
Apr 27, 2015

Whiskyprovning i Gävle den 25/04

Whiskyprovning i Gävle den 2504Lördagen den 25/4 samlades ett stort gäng för en mysig whiskyprovning på Scandic CH i centrala Gävle. Kvällen var sval och vårkänslor sprudlade i rummet. Det var sommelier Lena som arrangerade denna whiskyprovning. Bordet var uppdukat med whisky men även chark, ost och bröd som passade till.

Vi inledde provningen med att gå igenom grundsmaker och provningsmetodik för kvällens första whisky, Glenkinchie som kommer från Lowlands i Skottland. Den var blommig, elegant och utan rökighet. Färden gick sedan vidare norrut till Speyside i Skottland och den lite mer komplexa Macallan. Efter det provade vi Maker´s Mark, en bourbon från Kentuckey i USA, med tydliga toner av vanilj, kokos och kolade ekfat. Kvällens sista whisky blev en Talisker från ön Skye utanför Skottland. Påtagligt rökig, med inslag av tjärpastill, ljunghonung och mörk choklad. Macallan och Talisker var de som stod högst i kurs bland deltagarna.

Provningen varvades med whiskyns historia och hur tillverkningen går till, vilka råvaror man använder och hur de olika stilarna skiljer sig åt. Deltagarna delade med sig av egna erfarenheter kring whisky och destilleribesök.

Whiskyprovning i Gävle den 25/04

Rekommenderat

BETLANINGSALTERNATIV

HANDLA SÄKERT

FÖLJ OSS