Upplevelser
Skribent Frida
Apr 13, 2015

Vinprovning i Västerås den 11/04

Vinprovning Västerås 11042015Till vinprovningen i Västerås den 11/04 anslöt sig en trevlig grupp som var mäkta redo att få prova  vin. Deltagarna satte sig ner till dukade bord på Scandic Västerås där provningen tog plats, provningen startade med en genomgång av vinprovningsmetodiken. Deltagarna var nyfikna och ställde intressanta frågor som väckte konversation.  Vi gick även tillsammans igenom förutsättningar för vinodling och tillverkning. Från lätta och friska vindar i Sydafrika till en fyllig vaniljbomb från Kalifornien, vidare till lätt pepprig Côtes-du-Rhône innan vi avslutade i Piemonte med en kraftfull Barbera med toner av mörka röd frukter och viol. Vi tipsade om 30 minuters tipset (vitt vin ut ur kylen 30 minuter innan konsumtion och röda viner in i kylen 30 minuter innan. Kvällen var full av frågor och diskussion samt avslutades med ett gäng glada personer med nyfunnen kunskap kring det stora och spännande ämnet vin. Viner som provade var:

Earthbound Chenin Blanc 2014
Ett härligt Sydafrikanskt vitt vin från staden Darling. Friskt och fräscht vin med toner av guava, Vinprovning Västerås 11042015 nr3litchi, aprikoser och päron.

Clos du Bois North Coast Chardonnay 2012
Guldfärgad amerikansk Chardonnay med mycket fruktig smak så som citrus, papaya, mango tillsammans med toner av ek och vanilj. Fylligt, tydlig alkohol och balanserad syra.

Côtes du Rhône Les Abeilles Jean-Luc Colombo 2012
Ett lätt och fräscht rött vin gjort på druvorna Grenache 60%, Syrah 30% och Mourvèdre 10%. Vinet kommer från Rhônedalen i södra Frankrike. Mycket syra, lite strävhet och röda bär tillsammans med kryddor och lakrits.

Liedholm Barbera d'Asti 2010
Ett italienske rött vin från Asti, Piemonte, nordvästra Italien gjort på druvan Barbera. Kraftfullt, smakrikt med bra balans och toner utav blåbär, körsbär och slånbär tillsammans med lakrits och muskot.

Vinprovning i Västerås den 11/04

Rekommenderat

BETLANINGSALTERNATIV

HANDLA SÄKERT

FÖLJ OSS