Upplevelser
Patrik Wahlberg
Nov 16, 2015

Vin och chokladprovning i Stockholm den 06/11

DSC_0060En kall höstfredag i huvudstaden hade tio tappra bestämt dig för att inte äta Taco och titta på idol - de skulle invigas i en värld av choklad och vin - en värld som har så mycket mer och ge än Alexander Bard och guccamole!

Först ut var ett vittvin från världens största vinproducet - Miguel Torres. Namnet på vinet är Esmeralda (SB-73021) - ett vin gjort på druvorna Moscatel och Gewurtztraminer. Ett fruktigt vin med en tydlig fruktsötma som passade utmärkt till den första chokladen - en vit choklad med nötter och torkad frukt.

Den andra chokladen var en mjölkchoklad gjord på 75% Criollo, och vinet som vi provade till var även den från Torres. I detta fall var den ifrån gårdarna i Kalifornien, som är namngiva efter Miguels syster Marimar. Vinet (SB-74480) men generösa hallontoner passade utmärkt till chokladen.

Den tredje kombon var en Zinfandel från Bonterra (SB -22620), yttligare ett vin från USA. Denna gången skölde vi ner vinet med en 75% Trinitario från Trinidad.

Avslutningsvis provade vi två olika choklader med en Amarone från Bolla (SB-73672) - yttligare en Trinitario 75%, fast denna gång ifrån Nya Guinea samt en 100% Criollo från Madagaskar. Kombinationsmässigt var Trinitarion den stora vinnaren enligt samtliga deltagare.

 

Rekommenderat

BETLANINGSALTERNATIV

HANDLA SÄKERT

FÖLJ OSS