Vinresa till Piemonte, Italien | Lyxig "all inclusive"

Vinresa till Piemonte

0 omdömen

Om Upplevelsen


Följ med på en spännande vinresa till Piemonte! Upptäck vackra Barolo, hem för några av världens mest uppskattade viner. Under fyra dagar besöker vi flera vingårdar där du får smaka på riktigt goda kvalitetsviner. Vi kommer också till restauranger och kommer så klart njuta av Piemontes guld, nämligen tryffeln. Det anordnas också en matlagningskurs där tryffeln står på menyn.

 

I Piemonte, bland de toppiga kullarna med alperna som kuliss, regerar den blå druvan Nebbiolo som har odlats här sedan 1200-talet. Trots har Nebbiolodruvan ger mycket uppskattade viner så odlas den nästan bara här i Piemonte. Här får du givetvis chansen att smaka de eleganta Barolovinerna gjorda på Nebbiolodruvan. De flesta vinodlingarna i Piemonte ligger runt städerna Asti och Alba, där det är tre vindistrikt som dominerar; Langhe, Monferrato samt Roero. Vi besöker fyra vingårdar på resan, två stycken i Barolo, en i Astiområdet och en i Monferratoområdet. Förutom Barolo får du prova Barberaviner och Nebbiolo, vita viner och gott bubbel. Piemonte är bästa området i Italien för vita viner och bubbel tycker vi.

 

Mellan nedstampen på dessa vingårdar blir det besök på charmiga, genuina restauranger. Inte med vita dukar utan vi vill i stället ta dig med till genuina, familjeägda bistron. Maten här är ofta smakrik. Piemonte är tryffelområdet framför alla och viner på Nebbiolodruvan gör sig dessutom utmärkt till tryffel. Den sista dagen finns tid till att själv utforska de fantastiska landskapen. Du kan till exempel gå på en vandringstur i Barbaresco eller upptäcka den spännande staden Alba.

 

Vi bor på hotell centralt i den mysiga staden Asti som blir en bra utgångspunkt för våra dagsutflykter. Vi är självklart med och guidar och vi är också en liten grupp som reser vilket skapar en trevlig gemenskap. 

 

Resan kostar 8950 kr per person, men man betalar först endast en anmälningsavgift om 2685 sek och resterande 1 månad innan avresa (via faktura)

Kontakt


Omdömen

0.0/5
av 0 omdömen

Platser


Datum i Piemonte


Visa alla<
<
Visa filter

Visar alla evenemang i Piemonte

Liknande Evenemang


NYHETSBREV

BETLANINGSALTERNATIV

visamastercardmaestroklarnaswish

HANDLA SÄKERT

trygg-ehandelmastercard-secureverified-by-visa

FÖLJ OSS