Whiskyprovning i Västerås

7 omdömen

Om Upplevelsen


Välkommen på en smakrik whiskyprovning i härligt sällskap på exempelvis Steam Hotel i Västerås! Ta med vän eller kom ensam! Vår kunniga whiskymästare bjuder på några utvalda whiskysorter och många intressanta fakta om bland annat whiskyns historia. 
 

Trots en relativt enkel tillverkningsprocess så är whiskyn en av våra mer populära drycker idag, och den kan även skryta med en historia som sträcker sig ett halvt årtusende tillbaka i tiden. 
 

Man räknar med att destilleringsmetoden kom till Irland och Skottland någon gång mellan 1000-talet och 1200-talet med kristna munkar, även om kunskapen funnits långt tidigare i bland annat Mesopotamien. Skottar och irländare anammade snabbt destillationstekniken, och konsten att tillverka hembränd sprit gick under århundraden i arv från far till son.
 

Idag har nästan varje land sin egen distinkta tillverkningsprocess och smak, och om du precis börjar din smakresa så kan det vara svårt att veta var man ska börja.
 

På cirka 1,5 – 2 timmar får du en djupdykning i allt som har med whisky att göra, både ifråga om smak och historia. Självklart får du även provsmaka mellan 4-8 olika sorters whisky, beroende på kvällens tema.

 

Allt detta under guidning av en av våra personliga whiskyexperter som leder dig genom whiskyns värld med kunskap och humor. Denna värld är för stor att utforska under endast en kväll, men du lämnar våra lokaler med gott om tips och råd för att fortsätta denna resa

även på egen hand.

 

 Du kan sedan samla ihop dina kompisar och använda dina nyfunna kunskaper för att imponera på dem som aldrig förr!

  • En rolig och spännande provning!

  • Professionell och personlig whiskymästare

  • Fem utvalda whiskysorter med passande tilltugg

  • Längd: cirka två timmar

  • Max 40 deltagare

Kontakt


Omdömen

4.9/5 av 7 omdömen

Jenny Sjögren

04 Nov 2022 5/5

En jättetrevlig kväll med intressanta och nya upplevelser. Nya smaker och givande.

Sölve Göteson

04 Nov 2022 5/5

Killen som höll i det var mycket bra och kunnig, och det var en bra lokal att hålla eventet i.

Platser


Datum i Västerås


Liknande Evenemang