Whiskyprovning i Uppsala

7 omdömen

Om Upplevelsen


Varför inte samla ihop några goda vänner och spendera en kväll i gott sällskap i våra vackra lokaler i Uppsala? Välkommen till en whiskyprovning på exempelvis Saluhallen eller på Flustret i Uppsala där vår skickliga whiskymästare tar med er på en spännande smakresa. Under provningen kommer ni även att få många tips om hur ni bäst kombinerar whisky för en förhöjd smakupplevelse.  
 

Med en sådan rik variation bland smaker och varianter så kan det vara svårt att tro att det egentligen krävs väldigt lite för att producera whisky. Processen att tillverka whisky är en väldig enkel sådan och du behöver endast 3 ingredienser. 
 

En av vår tids mer populära drycker med en historia som sträcker sig flera hundra år tillbaka i tiden. Whisky både dricks och tillverkas över hela världen, och varje område har sin egen variant med en unik, distinkt smak. Varje område har dessutom sin egen process för att tillverka whisky. Det finns mycket att upptäckta för den som är villig att ta sig en närmare titt.
 

Våra whiskyprovningar pågår i cirka 1,5 – 2 timmar och du kommer under den tiden få smaka på mellan 4 och 8 olika varianter av whisky beroende på tema. Samtliga drycker har blivit utvalda av kvällens duktiga whiskyexpert. Utöver att upptäcka de olika smakerna och vad som skiljer dem åt, blir du också guidad genom whiskyns historia och du får lära dig mer om de processer som behövs för att tillverka den smakrika drycken i ditt glas. 
 

Du får också gott om tips och råd om vilka tilltugg olika typer av whisky passar till för att kunna fortsätta denna smakrika resa även efter att du har gått hem. 

  • En rolig och spännande provning!

  • Professionell och personlig whiskymästare

  • Fem utvalda whiskysorter med passande tilltugg

  • Längd: cirka två timmar

  • Max 40 deltagare

Kontakt


Omdömen

4.6/5 av 7 omdömen

Malin Edfalk

28 Apr 2022 5/5

Bra provning med goda whiskys och tilltugg. Trevlig personal!

Roland Brodd

28 Apr 2022 5/5

Toppenevent med en kunnig föredragshållare!! +++++

Platser


Datum i Uppsala


Liknande Evenemang