Whiskyprovning i Stockholm

12 omdömen

Om Upplevelsen


Kom på en av våra whiskyprovningar i vår trevliga whiskykällare mitt i Gamla stan i Stockholm och lär dig mer om denna spännande dryck! Under guidning av vår duktiga whiskyexpert kommer du att få alla verktyg för att lyckas med nya smakkombinationer även på egen hand. 
 

Whiskyns historia är spännande och dramatisk, det har varit perioder då tillverkningen varit förbjuden eller så högt taxerad att en stor del av whiskyframställningen stängdes eller flyttades under jorden för att komma undan skatten. Under en period tros över hälften av Skottlands whiskyproduktion ha varit illegal! 
 

Inte förrän 1824 kom den första licensen för att lagligt framställa whisky i Skottland. Landet blev snart världens ledande producent av kvalitetswhisky, och är det än idag. 34 flaskor whisky i sekunden exporteras från Skottland!
 

På whiskyprovning med oss får du veta mer om detta och skillnader på whisky tillverkad av olika spannmål eller i olika länder. Detta gör du i gott sällskap i ett mysigt källarvalv mitt bland Gamla stans kullstensgator. Missa inte heller våra specialprovningar, där du får prova exklusiva whiskysorter eller whisky som härstammar från en specifik region!
 

Vår resa in i whiskyns värld pågår under cirka 1,5 – 2 timmar. Din professionella whiskymästare går först igenom grundsmakerna för att förbereda dig för att prova omkring fyra whiskysorter.Följ med oss på den här resan och få en inblick i whiskyns historia, hur den framställs och vad olika typer av whisky passar till. Du kommer också att få höra massor med roliga och spännande detaljer om denna uppskattade och mytomspunna dryck! 

  • Max 28 platser per event

  • En rolig och spännande provning!

  • Professionell och personlig whiskymästare

  • Utvalda kvalitativa whiskysorter

  • Längd: cirka två timmar