Whiskyprovning i Örebro

18 omdömen

Om Upplevelsen


Häng med på en mycket lärorik whiskyprovning på exempelvis Svampen i Örebro. Kom själv eller ta med dig en god vän och förbered dig på en minnesrik kväll! 
 

Vare sig du är helt ny i whiskyns värld eller en erfaren whiskydrickare så har du en lång men underbar resa framför dig med en mängd olika smaker och varianter att utforska och uppleva. 
 

Trots att du endast behöver 3 ingredienser för att tillverka whisky så finns det en mängd olika smaker och varianter, alla med egna skillnader beroende på den region där de tillverkas. Även tillverkningsprocessen skiljer sig åt, vilket i sin tur har sin egen effekt på slutprodukten och dess karaktär.

 

Under 1,5 – 2 timmar så kommer du att få smaka på mellan fyra till åtta olika sorters whisky, beroende på tema, som blivit speciellt utvalda av kvällens whiskymästare. Du får lära dig bästa sättet att uppleva och smaka whisky på samt mer om hur denna ädla dryck har utvecklats under sin långa historia innan den tillslut hamnade i ditt glas. 

 

Du får veta mer om processen för att tillverka whisky och vad som skiljer de olika varianterna åt, samt gott om råd för hur du ska kunna fortsätta denna smakresa på egen hand efter provningens slut.

  • En rolig och spännande provning!

  • Professionell och personlig whiskymästare

  • Fem utvalda whiskysorter med passande tilltugg

  • Längd: cirka två timmar

  • Max 40 deltagare

Kontakt


Omdömen

4.6/5 av 18 omdömen

jan bengtsson

31 May 2023 5/5

Ett suveränt presenterade av Wiskey. Ett stort Tack för detta, en bra start på Pingshelgen.

Torbjörn Olsson

07 Feb 2020 5/5

Väldigt trevligt och informativt bra variation på sorterna och bra samtal!

Platser


Datum i Örebro


Liknande Evenemang