Whiskyprovning i Malmö

12 omdömen

Om Upplevelsen


Häng med på en berikande whiskyprovning i vår trevliga ölkällare vid Västra hamnen i Malmö. Passa på att komma förbi efter jobbet eller ta med dig en god vän och njut av en lärorik smakresa. 
 

Att tillverka whisky är en till synes väldig enkel process. Det enda du behöver är korn, vatten och jäst. Trots detta så finns det en nästan oändlig uppsjö av olika varianter och smaker. 
 

Varje land och område har dessutom sina egna smaker och tillverkningsprocesser, vilket betyder att det finns många nya smaker att upptäcka. Ibland kan det dock vara lite svårt att veta just var man ska börja. Det är i Skottland produktionen av whisky är som störst, de står för hela 9 av 10 flaskor single malt.

 

Under en av våra whiskyprovningar får du under cirka 1,5 – 2 timmar smaka på mellan 4 och 8 olika sorters whisky som har blivit speciellt utvalda av en av våra kunniga whiskymästare. 

 

Du får även lära dig mer om whiskyns tillverkningsprocess och vad det är som skiljer de olika varianterna åt, samt hur man går tillväga för att få en sådan variation bland smakerna.

  • En rolig och spännande provning!

  • Professionell och personlig whiskymästare

  • fyra utvalda whiskysorter med passande tilltugg

  • Längd: cirka två timmar