Whiskyprovning i Gävle

7 omdömen

Om Upplevelsen


Vill du lära dig mer om hur man bäst kombinerar whisky med olika smaker? Då är du varmt välkommen på en whiskyprovning på exempelvis Elite Grand Hotel i centrala Gävle, mittemot Gävleån. Du kommer att få höra mycket nytt och spännande om denna smakrika dryck, men även provsmaka utvalda whiskysorter. 

“Uisgebeatha” som whisky kallas på gaeliska, eller “livets vatten” är en dryck med en mångårig historia som sträcker sig flera hundra år bakåt i tiden. Idag både åtnjuts och tillverkas den i de flesta länder över hela världen, och varje område kan skryta med sin egen smak och sin egen tillverkningsmetod. Då man endast behöver 3 ingredienser för att framställa drycken så kan det till synes framstå som en väldigt enkel dryck, men dess oändliga mängd variationer och popularitet visar att den är allt annat än simpel.

På en whiskyprovning hos oss så får du, beroende på tema, provsmaka mellan 4 och 8 olika varianter av whisky. Samtliga är utvalda av kvällens whiskyexpert och parade med passande tilltugg. Du får följa med på en spännande upptäcktsresa i whiskyns värld. 

Utöver de olika framställningsmetoderna får du lära dig mer om whiskyns historia och hur du bäst parar din whisky tillsammans med olika tilltugg, samt hur de påverkar varandras smak och karaktär. 

  • En rolig och spännande provning!

  • Professionell och personlig whiskymästare

  • Fem utvalda whiskysorter med passande tilltugg

  • Längd: cirka två timmar

  • Max 40 deltagare

Kontakt


Omdömen

4.9/5 av 7 omdömen

Britt Eriksson

04 May 2023 5/5

Mycket trevligt och lärorik whiskeyprovning trots att jag inte är någon whiskeydrickare. Fick lära oss mycket omkring historien om whiskeyn av en otroligt duktig och mycket kunnig whiskeymästare inom detta område.

Per-Åke Forsling

04 May 2023 5/5

En bra presentation av han som höll i det. synd bara att vi fick vänta på det i fjorton månader bara.

Platser


Datum i Gävle


Liknande Evenemang