Vinprovning i Uppsala

36 omdömen

Om Upplevelsen


En underbar kväll i härligt sällskap väntar på dig! Följ med på en exklusiv vinprovning i Uppsala Saluhall och bli inspirerad! Låt dig guidas av vår duktiga sommelier i vinets värld och lär dig att experimentera med nya smaker! 

 

Vi arrangerar även vinprovningar på Grand Hotel Hörnan och på restaurang Frenchi i gamla rådhuset. 

 

Vin är ett stort och komplext ämne som tar åratal att bemästra. Samtidigt har den en lång historia som sträcker sig bakåt tusentals år, även långt före Kristus. Under vår vinprovning ger vi dig en liten glimt av denna rika historia. Visste du till exempel att en av anledningarna till att vinet under medeltiden blev populärt som dryck till maten var att det inte ansågs säkert att dricka vatten, då det fanns risk för att vattnet skulle vara förorenat?

 

Självklart tar vi oss tid att faktiskt provsmaka denna ädla dryck tillsammans med goda tilltugg såsom ost, lakrits och choklad. När du sedan vid kvällens slut lämnar våra vackra lokaler i närheten av Fyrisån, kommer du att ha en bra grund för hur du ska kunna ta dig vidare och utforska vinets värld på egen hand. 

 

Vår duktiga sommelier ger dig också många goda råd om hur du bäst kombinerar viner tillsammans med annat gott i framtiden. Varför inte komma förbi med någon speciell för att spendera en mysig, lärorik och framförallt smakrik kväll i härligt sällskap?

  • Roliga vinprovningar!

  • Professionell och personlig sommelier

  • Åtta utvalda kvalitetsviner med passande smakbitar

  • Längd: cirka två timmar

  • Max 40 deltagare

Kontakt


Omdömen

4.8/5 av 36 omdömen

Antonia Hufnagl

29 Mar 2021 5/5

Vi hade en underbar kväll! Det var informativt utan att vara tråkigt och alla viner var intressanta. Jag kan verkligen rekommendera denna upplevelse!

Anna Fredriksson

22 Mar 2021 5/5

Väldigt trevlig och kunnig sommelierer, fin miljö och bra coronatänk

Platser


Datum i Uppsala