Vinprovning i Stockholm

16 omdömen

Om Upplevelsen


Kom med din partner eller vän och fira ett speciellt tillfälle med en spännande vinprovning i en vinkällare i Stockholms vackra Vasastan, i anrika Gamla Stan eller på populära Hotel Diplomat! Det blir en kväll med fascinerande smaker och många skratt, och en hel del nya kunskaper. Du går hem i slutet av provningen med huvudet fullt av idéer till nästa middagsbjudning, eller tankar på vilket vin du ska köpa till nästkommande hemmakväll. 
 
Vin är en av världens mest populära och intressanta drycker. Det har druckits i tusentals år och omnämns i många historiska texter från olika delar av världen. Vin kan spåras tillbaka så tidigt som till antikens Grekland då Thukydides skrev ”Folket runt Medelhavet lämnade barbariet när de lärde sig framställa olivolja och vin”.
 
Under en kväll med oss får du lära dig mer om vin och vilka viner som passar till vilka maträtter. Det finns nog inget ätbart som inte vin förhöjer smaken på! Här får du prova goda viner av hög kvalitet under trivsamma former i middagssalen på Hotel Diplomat eller i ett mysigt källarvalv i mitten av Gamla stans kullstensgator i Stockholm. 

Under ca 2 timmar blir du guidad av en professionell sommelier, som går igenom grundsmakerna och metodiken för att prova vin, för att sedan gå vidare till själva vinprovandet. Samtliga viner är av garanterat god kvalitet med intressanta egenskaper. 
 
Varje vinregion har sin karaktär och sin egenart, och dess viner passar för olika tillfällen. Du får också lära dig lite om de olika druvorna som används, hur vindruvor odlas och hur man tillverkar vin. Självklart får du också lära dig om hur man bäst kombinerar vin med mat! 
  • Roliga vinprovningar!

  • Professionell och personlig sommelier

  • Utvalda kvalitetsviner med passande smakbitar

  • Längd: cirka två timmar

Kontakt


Omdömen

4.9/5 av 16 omdömen

Angelica Karlsson

08 Dec 2019 5/5

Väldigt trevlig vin och ostprovning. Vi kommer gärna tillbaka

Göran Asplund

13 Jan 2020 5/5

Platser