Romprovning i Västerås | Steam Hotell

Romprovning i Västerås

1 omdömen

Om Upplevelsen


Varmt välkommen på en underhållande romprovning på exempelvis det mycket omtalade Steam Hotel i centrala Västerås eller på K9! Vår duktiga romexpert lär dig att skilja på olika romsorter och bjuder på en massa spännande historier om denna legendariska dryck. Du kommer även att få provsmaka noga utvalda romsorter tillsammans med goda tilltugg. 
 

Denna söta dryck framställs av biprodukterna från sockerrören, vilket är vad som ger det en sådan söt smak. Rom var den första alkoholen som tillverkades och destillerades i Karibien på 1620-talet. Dessutom var det den första spriten som konsumerades för nöjes skull snarare än för medicinska ändamål.

 

Hur drycken blev till från början är vida debatterat och ingen vet med säkerhet, annat än att det var runt 1493. Man spekulerar i att det var slavar som till en början åtnjöt drycken efter att ha spenderat många långa timmar slitandes ute på sockerrörsfälten.

 

Idag finns det många olika varianter, producenter och årgångar att välja bland, som alla har sin egen unika smak. På så sätt så finns det en favorit för alla. Under en romprovning hos Taysta kommer en av våra personliga romexperter att välja ut ett

antal olika sorter rom för dig att provsmaka under cirka 1,5 timme. Vi går igenom vad som

skiljer dem åt och varför.

 

Vi kommer också att kika närmare på andra sorters rom och tillverkare, hur själva tillverkningsprocessen går till och gå igenom dess spännande historia som är full av både spännande fakta och hörsägen. Ta med dig en god vän eller din käresta och kom förbi!

  • Längd: cirka två timmar

  • En provning för alla intresserade

  • Professionell romexpert

  • Fyra kvalitativa romsorter med utvalda smakbitar

  • Vi garanterar goda smakupplevelser!

Kontakt


Omdömen

5.0/5
av 1 omdömen
JB

Johan Berg

25 Feb 20215/5

Platser


Datum i Västerås


Visa alla<
<
Visa filter

Visar alla evenemang i Västerås

Liknande Evenemang


NYHETSBREV

BETLANINGSALTERNATIV

visamastercardmaestroklarnaswish

HANDLA SÄKERT

trygg-ehandelmastercard-secureverified-by-visa

FÖLJ OSS