Romprovning i Stockholm 2023 | Romexpert i Gamla Stan

Romprovning i Stockholm

77 omdömen

Om Upplevelsen


En riktigt spännande Romprovning! Det bästa med att ha en passion för rom är dryckens, till synes, oändliga utbud av producenter och stilar. Varje årtal, stil, och producent medför nämligen en helt unik smak! Det finns därför mängder med upplevelser som bara väntar på att avnjutas. Våra romprovningar passar därmed alla smaklökar!  Under själva provningen får du höra om dryckens spännande historia som inkluderar pirater, den engelska flottan och triangelhandeln.

Rom härstammar ursprungligen från Västindien och tillverkas oftast av jäst sockerrörssaft. Det var Christoffer Columbus som först tog med sig sockerrörsplantor till Västindien i slutet av 1400-talet. Sedan spred sig romen snabbt med handelsfartygen till Nordamerika och Storbritannien och idag är rom en av världens vanligaste spritdrycker. 

Följ med oss på en ny typ av resa, nämligen en smakresa med choklad och rom! Choklad är något som ofta förknippas med en ökad känsla av lust. Det är för att choklad utlöser serotonin i kroppen, vilket gör dig avslappnad och ger dig en känsla av välmående. Choklad är även antidepressivt och kan bidra till ett lägre blodtryck, kolesterolvärde och ökat immunförsvar. Även rom har en del hälsofördelar, drycken användes nämligen som en typ av huskur mot alla möjliga sjukdomar och krämpor en gång i tiden. Tänk vilken intressant kombination det kan bli om vi matcher choklad med rom!

Här övergår ofta samtalet till hur chokladens olika smaker kan matchas med romens egenskaper för en bättre smakupplevelse. Totalt provas tre till fem högkvalitativa rom- och chokladsorter, beroende på kvällens tema. Deltagarna upplever och förvånas ofta över nya smakkombinationer under kvällens gång. Du kommer också få möjlighet att hitta din favoritkombination av choklad och rom. Tänk vilken intressant kombination det kan bli om vi matcher choklad med rom!


Information Romprovning
En Romprovning pågår i cirka 2 timmar. Vår romexpert kommer att guida dig genom grundsmakerna, dryckens uppbyggnad och tillverkningsprocessen. Visste du till exempel att rom framställs av sockerrörs biprodukter såsom melass eller direkt från jäst sockerrörsjuice?
 

Vi svarar på dina frågor och tar även upp hur man bäst gör för att prova en rom och hur man känner skillnad mellan de olika stilarna. När kvällen är slut kan du sedan ta hem alla nya tips och idéer för fortsatt experimenterande av dryck och tilltugg. Följ med på ett spännande och smakrikt äventyr!

  • Max 28 deltagare

  • Längd: cirka två timmar

  • En provning för alla intresserade

  • Professionell romexpert

  • Fyra kvalitativa romsorter med utvalda smakbitar

  • Vi garanterar goda smakupplevelser!

Kontakt


Omdömen

4.7/5
av 77 omdömen
JS

Jonas Sellén

21 Sep 20235/5

Så kunnig! Så intressant, så gott! Nu ska jag ut och leta olika romsorter.

Martin Holmdahl Sköld

31 Aug 20235/5

Kunnig och passionerad rom- och chokladkännare med stor kunskap och erfarenhet inom båda branscher. Han berättade hängivet om båda delarnas bakgrund och vad man ska titta efter för att hitta en kvalitetsprodukt. Hans kombinationer av rom och choklad tog upplevelsen till nya höjder. Rekommenderar 5/5!

Platser


Datum i Stockholm


Visa alla<
<
Visa filter

Visar alla evenemang i Stockholm

Liknande Evenemang


NYHETSBREV

BETLANINGSALTERNATIV

visamastercardmaestroklarnaswish

HANDLA SÄKERT

trygg-ehandelmastercard-secureverified-by-visa

FÖLJ OSS