Romprovning i Örebro | Högt ovanför molnen på Svampen

Romprovning i Örebro

0 omdömen

Om Upplevelsen


Ta med en kompis och kom förbi exempelvis Svampen i Örebro eller Saluhallen för en spännande romprovning! Du kommer att få massor med ny inspiration och tips om hur du bäst kombinerar rom med olika smaker. Vår romexpert kommer att bjuda på en hel del spännande berättelser om rommens historia, medan du njuter av dess härliga smak. 
 

Hur rom egentligen uppstod är vida debatterat och det exakta svaret vet man faktiskt inte. Man spekulerar dock att det från början var en dryck som framställdes av slavar efter att de hade arbetat en lång dag på sockerrörsfälten. 
 

Förr i tiden trodde man att denna sprit faktiskt kunde hjälpa till att förhindra håravfall. Faktum är att på 1800-talet användes rom av många som en typ av schampo för att rengöra håret och de flesta trodde att det faktiskt hjälpte till att göra håret tjockare.

 

När det gäller rom så finns det nästan en oändlig mängd olika varianter och smaker att välja bland så det finns alltid något nytt att upptäcka. Varje producent, varje tillverkningssätt och till och med varje årtal resulterar i en rom med sin egen unika smak och karaktär. Detta innebär att man lätt kunna hitta något som passar de flesta smaker.

 

Under en av våra romprovningar får du smaka på några noggrant utvalda sorter av rom. Under guidning av en av våra duktiga romexperter så kommer vi också att titta närmare på dess spännande historia, full av fakta och hörsägen, för att sedan gå in på de olika

tillverkningsmetoderna som finns tillgängliga idag. 

 

Vi kommer också att ta en titt på de olika sorterna som finns idag och vad det är som skiljer dem åt. Kom förbi på en spännande provning i underbart sällskap!

  • Längd: cirka två timmar

  • En provning för alla intresserade

  • Professionell romexpert

  • Fyra kvalitativa romsorter med utvalda smakbitar

  • Vi garanterar goda smakupplevelser!

Kontakt


Omdömen

0.0/5
av 0 omdömen

Platser


Datum i Örebro


Visa alla<
<
Visa filter

Visar alla evenemang i Örebro

Liknande Evenemang


NYHETSBREV

BETLANINGSALTERNATIV

visamastercardmaestroklarnaswish

HANDLA SÄKERT

trygg-ehandelmastercard-secureverified-by-visa

FÖLJ OSS