Romprovning i Malmö 2023 | Romexpert i Västra Hamnen

Romprovning i Malmö

27 omdömen

Om Upplevelsen


Kom på en lärorik romprovning i våra lokaler vid Västra hamnen i Malmö. Under kvällens gång kommer vår kunniga sommelier bjuda på en massa underhållande historier om denna fascinerande dryck, samtidigt som du njuter av noga utvalda romsorter tillsammans med spännande tilltugg. 
 

När man tänker på rom så brukar de flesta direkt associera drycken till pirater, och det är faktiskt inte så långt från sanningen. 
 

Trots att man inte med säkerhet kan peka ut hur rommen från början blev till så vet man att den sträcker sig så långt bakåt som till 1493. Man spekulerar i att det från början var en dryck som åtnjöts av slavar efter att de hade spenderat många tunga timmar jobbandes på sockerrörsfälten. I dess historia finner du även brittiska flottan och Christoffer Columbus, med andra ord så finns det en hel del att upptäcka.
 

Under en romprovning hos oss så får du under cirka 1,5 timme smaka på olika romsorter och lära dig att känna vad det är som skiljer dem åt. Det finns en enorm mängd olika varianter av rom och du kommer få en försmak på vad som skiljer dem från varandra och hur deras olika smaker kommer till. 
 

Vi kommer såklart också att gå igenom historia samt hur det egentligen går till när man framställer rom. Det kommer att bli en kul kväll i gott sällskap med massor av fakta och kuriosa. Vi ses i en mysig lokal vid Västra hamnen intill Öresund!

  • Max 28 deltagare

  • Längd: cirka två timmar

  • En provning för alla intresserade

  • Professionell romexpert

  • Fyra kvalitativa romsorter med utvalda smakbitar

  • Vi garanterar goda smakupplevelser!

Kontakt


Omdömen

4.8/5
av 27 omdömen
NS

Nathalie Sandell

16 Aug 20235/5

MP

Magnus Persson

08 Aug 20235/5

Lysande romprovning med mycket kunnig ciceron. Rekommenderas varmt till de som är nyfikna på olika romstilar!

Platser


Datum i Malmö


Visa alla<
<
Visa filter

Visar alla evenemang i Malmö

Liknande Evenemang


NYHETSBREV

BETLANINGSALTERNATIV

visamastercardmaestroklarnaswish

HANDLA SÄKERT

trygg-ehandelmastercard-secureverified-by-visa

FÖLJ OSS