Romprovning i Gävle | Grand Hotell

Romprovning i Gävle

4 omdömen

Om Upplevelsen


Kom på en intressant romprovning på exempelvis Elite Grand Hotel i centrala Gävle eller på Gävle konserthus. Vare sig du är novis eller inbiten romfantast, kommer du med säkerhet att lära dig mycket nytt om rommen och vad du ska tänka på när du kombinerar denna smakrika dryck med olika maträtter och ingredienser.

 

Man vet faktiskt inte så mycket om just rommens ursprung eller hur den kom till, mer än att det inträffade någon gång under 1493. Det finns många teorier men de flesta spekulationerna är att det var slavar som uppfann drycken genom att koka biprodukterna från sockerrören

som de samlade på fälten.

 

Rom var ett så värdefullt föremål på 1700-talet att det användes som valuta. Till en början använde engelska kapare det för att handla; sjömän fick även fat rom som en betalningsform som en del av deras förmånspaket.

 

Under en provning med Taysta kommer vi tillsammans med en av våra kunniga romexperter under cirka 1,5 timme titta närmare på denna spännande historia full med intressanta fakta och hörsägen.

 

Självklart kommer vi också att provsmaka några speciellt utvalda varianter av denna dryck och lära oss vad det är som skiljer dem åt och hur dessa skillnader kommer till under tillverkningsprocessen.

  • Längd: cirka två timmar

  • En provning för alla intresserade

  • Professionell romexpert

  • Fyra kvalitativa romsorter med utvalda smakbitar

  • Vi garanterar goda smakupplevelser!

Kontakt


Omdömen

4.5/5
av 4 omdömen
CS

Camilla Stenmark

10 May 20234/5

Trevlig romprovning, hade dock varit bättre om man provade samtliga sorter tillsammans.

SE

Sandra Englund

10 May 20235/5

Inspirerande lättsam föreläsning om romens historia. Många goda varierande sorter med passande tilltugg. Tusen tack för trevlig provning.

Platser


Datum i Gävle


Visa alla<
<
Visa filter

Visar alla evenemang i Gävle

Liknande Evenemang


NYHETSBREV

BETLANINGSALTERNATIV

visamastercardmaestroklarnaswish

HANDLA SÄKERT

trygg-ehandelmastercard-secureverified-by-visa

FÖLJ OSS