Ostprovning i Stockholm

0 omdömen

Om Upplevelsen


Välkommen till en sagolik ostprovning med ett urval av alla världens ostar! Ost är en delikatess vars historia är lika oväntad som den är mystisk. Från att ha producerats för första gången flera tusen år f.Kr., är den idag ett vanligt inslag på frukostbordet såväl som på efterrättsmenyn. Ost är en vara som minst sagt stått emot tidens prövningar. Vi kan tacka medeltiden för ost som vi känner till den idag; det var nämligen under den händelserika perioden 1500-1700 e.Kr. som flera moderna favoriter blev till i Europa, bland dem Gouda och Parmesan osten.

Information Ostprovning
Trots att ostens skapelse och utveckling sträcker sig över både tid och kontinent, förblir dess berättelse oupptäckt av de flesta. Därför beger vi oss ut på ett smakäventyr i våra ostprovningar där vi utforskar ost med hjälp av en professionell sommelier. Redo att ta dig an ett lärorikt och minnesvärt smakäventyr? Våra ostprovningar pågår i ungefär en timme och under kvällen täcker vi allt från ostens historia till hur vi bäst provar ost för att få ut det mesta av smakupplevelsen.

Men ost, i all dess underbara former, smaker och lukter, har inte alltid sett ut som den gör på dagens mejeri- och delikatesshyllor. Bland annat så har ost använts för att förvara mjölk i varma klimat och till skillnad från den moderna massproduktionen, tillverkades varan ursprungligen genom att använda krukor och djurorgan. Det mångfaldiga sortimentet av ostsmaker i sig tros resultera från att ostproduktionen flyttades till Europa. Det mildare klimatet innebar att mindre salt krävdes för att förvara osten, vilket gav upphov till ett hav av nya smaker och ostsorter.

  • Minst sju utvalda ostar

  • Professionell och personlig sommelier

  • En provning för alla nyfikna

Kontakt


Omdömen

0.0/5 av 0 omdömen

Platser