Ölprovning i Örebro

15 omdömen

Om Upplevelsen


Sugen på att lära dig mer om din favoritdryck? Följ med på en ölprovning i Örebros mest kända byggnad – Svampen. Förbered dig på en trevlig kväll i glatt sällskap med en erfaren ölmästare. Vi smakar oss igenom härliga öl tillsammans med goda tilltugg. 
 

Redan så tidigt som för 7000 år sedan så dracks denna mytomspunna dryck i Babylonien, men dess historia sträcker sig faktiskt längre bakåt i tiden än så. 
 

En av de tidigaste nedskriva recepten var faktiskt för just öl, och detta skrevs redan 5000 f.Kr. på papyrus av dem gamla egyptierna. Det är med andra ord en dryck vars popularitet har funnits under en ganska lång tid. 
 

Ölet själv har så klart också utvecklats en hel del sedan dess och idag finns det gott om bryggerier och öltyper att njuta av. Och nog gör vi det! Öl passar bra att kombinera med de flesta smaker, vare sig det är en bit ost eller till och med en bit choklad. Självklart passar det ju också jättegott till de flesta maträtter - från grillat till mer ursökta maträtter.
 

En ölprovning pågår i cirka 1,5 – 2 timmar och vi har olika teman att prova på om du känner för att prova något nytt. Testa exempelvis en ost och ölprovning där du verkligen får utmana smakkörtlarna!

  • Roliga ölprovningar för alla intresserade!

  • Professionell och personlig ölmästare

  • Sex goda öler med passande smakbitar

  • Längd: cirka två timmar

  • Max 40 deltagare

Kontakt


Omdömen

4.7/5 av 15 omdömen

Lennart Svensson

24 May 2021 5/5

Väldigt trevlig presentation av en till synes, i ämnet, väl insatt presentatör. Blev lite av en aha-upplevelse!

Anna Larsson

17 May 2021 5/5

Väldigt bra ölprovning, engagerad sommelier och goda ölsorter.

Platser


Datum i Örebro


Liknande Evenemang