Ölprovning i Örebro

46 omdömen

Om Upplevelsen


Förbered dig på en ölprovning i glatt sällskap i exempelvis Örebros mest kända byggnad – Svampen. Vi smakar oss igenom härliga öl tillsammans med goda tilltugg. 

 

Redan så tidigt som för 7000 år sedan så dracks denna mytomspunna dryck i Babylonien, men dess historia sträcker sig faktiskt längre bakåt i tiden än så. 

 

En av de tidigaste nedskrivna recepten var faktiskt för just öl, och detta skrevs redan 5000 f.Kr. på papyrus av dem gamla egyptierna. Det är med andra ord en dryck vars popularitet har funnits under en ganska lång tid. 

 

Ölet själv har så klart också utvecklats en hel del sedan dess och idag finns det gott om bryggerier och öltyper att njuta av. Och nog gör vi det! Öl passar att servera till vare sig det är en bit ost eller till och med en bit choklad. Självklart passar det ju också jättegott till de flesta maträtter - från grillat till mer finare kokkonst.

 

Vi har dessutom olika teman att prova på om du känner för att prova något nytt. Testa exempelvis en ost och ölprovning där du verkligen får utmana smakkörtlarna!

  • Roliga ölprovningar för alla intresserade!

  • Professionell och personlig ölmästare

  • Sex goda öler med passande smakbitar

  • Längd: cirka två timmar

  • Max 40 deltagare

Kontakt


Omdömen

4.6/5 av 46 omdömen

Anna Asplund

20 Apr 2023 5/5

Bra ölprovning med olika sorter och några nyheter för oss.

Malin Törnblad

25 Oct 2021 5/5

En trevlig och lärorikt kväll! :) Med både god öl och ost och han som höll i kvällen var väldigt kunnig och intressant att lyssna på.

Platser