Ölprovning i Gävle

43 omdömen

Om Upplevelsen


Är du intresserad i att provsmaka noga utvalda öltyper och upptäcka spännande smakkombinationer? Då bör du tillbringa din kväll med oss på en ölprovning i Gävle Konserthus eller exempelvis på anrika Gävle teater i centrala Gävle. 

 

Öl är en av världens äldsta drycker. Känner du till att kemister har nyligen hittat bevis för en tidig bryggningsteknik i Kina under den sena Yangshao-perioden, med användning av kvastmajs, korn och knölar. Forskarna bakom dessa fynd tyder på att korn kan ha introducerats till centrala Kina i syfte att tillverka öl.

 

Det är inte så konstigt när det idag finns så många olika varianter att det nästan garanterat finns en smak för alla. Dessutom kommer det ständigt ut nya ölsmaker, med andra ord så finns det nästan ingen gräns för hur många olika sorter som man kan prova.

 

Om du känner att du inte riktigt vet var du ska börja så är en provning hos oss en bra start. Här kan du doppa tårna i ölets värld under vägledning av en av våra kunniga ölmästare som dessutom kommer att lära dig hur du kan ta det här vidare och fortsätta din smakrika resa även efter provningens slut.

 

Du är garanterad en intressant kväll eller eftermiddag med gott sällskap i en härlig atmosfär. Välkommen!

  • Roliga ölprovningar för alla intresserade!

  • Professionell och personlig ölmästare

  • Goda öler med passande smakbitar

  • Längd: cirka två timmar

  • Max 40 deltagare

Kontakt


Omdömen

4.5/5 av 43 omdömen

Ursula Franzke

11 Mar 2023 5/5

Intressant föreläsare, som ovan öldrickande lärde jag mig mycket

Ari Kylli

26 Oct 2020 4/5

Lagom längd och bra mängd öl, goda tilltugg och mycket kunnig Sommelier också!

Platser