Kaffeprovning i Uppsala

Kaffeprovning i Uppsala

0 omdömen

Om Upplevelsen


Kaffe är ett måste för många att dricka först på morgonen. Nu kan du och en vän ellerpartner följa med på en smakresa in i kaffets underbara och uppiggande värld. 

 

Under en kaffeprovning med oss får du chansen att få följa med på kaffets resa från en rå kaffeböna till det kokande kaffet i din kopp. Du och ditt umgänge får möjligheten att smaka på kaffe från hela världen med olika karaktärer och diverse smaker.

 

Under en provning får du även kunskaper i olika bryggningsmetoder samt tips och trix på hur du kan göra för att kaffet ska nå sin fulla potential. Vår kaffeexpert kommer leda dig fram under provningen och kommer att svara på alla dina frågor du har som rör kaffevärlden. Detta är den perfekta aktiviteten till en kaffeälskare. 

 

Visste du att kaffet har sitt ursprung i Etiopien och härstammar från kaffebusken? Dess ursprung är även ett av kulturhistoriens stora mysterier. Enligt en myt emanerade kaffet från att en etiopisk herde vid 800-talet observerade att hans getter åt röda bär från en buske och blev energiska efteråt. När getherden själv smaka på bären blev han lika energisk som getterna, dock tyckte han inte om smaken av bären och kastade dessa in i en eld. Därefter kom man på att för att reducera den starka smaken kunde man krossa de röda bären och blanda med varmt vatten. Det var på detta sätt, kaffet som vi dricker idag uppfanns. 

 

På 1600-talet var det Europas tur att få smaka på kaffe. Allt började med att Venetianska köpmän startade kaffehandeln eftersom köpmän började transportera grönt kaffe från hamnen Mocka i Jemen. Det är Italien vi bör tacka för att kaffet exporterades vidare till resten av Europa.

 

Häng med på en energisk och härlig kaffeupplevelse!

Kontakt


Omdömen

0.0/5
av 0 omdömen

Platser


Datum i Uppsala


Visa alla<
<
Visa filter

Visar alla evenemang i Uppsala

Liknande Evenemang


NYHETSBREV

BETLANINGSALTERNATIV

visamastercardmaestroklarnaswish

HANDLA SÄKERT

trygg-ehandelmastercard-secureverified-by-visa

FÖLJ OSS