Ginprovning i Malmö

4 omdömen

Om Upplevelsen


Välkommen till en unik ginprovning i Malmö! I denna kulturella söderstad, ska du få prova några av de ginsorter som är mest smakvärda. För dig som inte vet så mycket om gin, så kan man kortfattat beskriva gin som en sprit som destilleras med olika örter, främst enbär.

 

Idag görs gin på främst korn men även majs, vete, råg eller melass. När det kommer till smaksättningen så håller varje tillverkare sina knep hemliga. Det finns nämligen inget ”rätt” sätt att krydda gin på, utan man kan tillsätta nästan vad som helst. Och det är därför en ginprovning är så spännande!

 

Gin som vi känner till det idag producerades först i Nederländerna, så tidigt som på 1600-talet av en holländsk läkare. Det användes först som en medicin mot problem med njurarna och andra åkommor. 

 

Gin blev allt mer och mer populärt som en sällskapsdryck men det var inte förrän det kom till Storbritannien som det verkligen tog fart. Gin var lätt att tillverka och under 1700-talet så var gin mer populärt än öl!

Information Ginprovning
Följ med oss på en ginprovningskväll där du får utforska lockelsen med denna dryck tillsammans med en professionell ginexpert som guidar dig genom ginets smakvärld under en ca 90 minuters provning. Ingen förkunskap krävs. 

  • En rolig och spännande provning!

  • Professionell och personlig ginexpert

  • Fem utvalda ginsorter med passande tilltugg

  • Längd: cirka två timmar

Kontakt


Omdömen

4.5/5 av 4 omdömen

Louise Gripenberg

19 Apr 2021 5/5

Irini Papadopoulou

22 Mar 2021 4/5

Det var lite kallt i lokalen pga öppen dörr men förstår pga Corona! Annars var det bra

Platser


Datum i Malmö


Liknande Evenemang


BETLANINGSALTERNATIV

HANDLA SÄKERT

FÖLJ OSS