Ginprovning Malmö 2023 | Västa Hamnen | 5/5 i omdöme

Ginprovning i Malmö

20 omdömen

Om Upplevelsen


Välkommen till en unik ginprovning i Malmö! I denna kulturella söderstad, ska du få prova några av de ginsorter som är mest smakvärda. För dig som inte vet så mycket om gin, så kan man kortfattat beskriva gin som en sprit som destilleras med olika örter, främst enbär.

 

Idag görs gin på främst korn men även majs, vete, råg eller melass. När det kommer till smaksättningen så håller varje tillverkare sina knep hemliga. Det finns nämligen inget ”rätt” sätt att krydda gin på, utan man kan tillsätta nästan vad som helst. Och det är därför en ginprovning är så spännande!

 

Gin som vi känner till det idag producerades först i Nederländerna, så tidigt som på 1600-talet av en holländsk läkare. Det användes först som en medicin mot problem med njurarna och andra åkommor. 

 

Gin blev allt mer och mer populärt som en sällskapsdryck men det var inte förrän det kom till Storbritannien som det verkligen tog fart. Gin var lätt att tillverka och under 1700-talet så var gin mer populärt än öl!

Information Ginprovning
Följ med oss på en ginprovningskväll där du får utforska lockelsen med denna dryck tillsammans med en professionell ginexpert som guidar dig genom ginets smakvärld under en ca 90 minuters provning. Ingen förkunskap krävs. 

  • En rolig och spännande provning!

  • Professionell och personlig ginexpert

  • Fem utvalda ginsorter med passande tilltugg

  • Längd: cirka två timmar

Kontakt


Omdömen

4.5/5
av 20 omdömen
CI

Chris Ivarsson

21 Sep 20235/5

Det hade varit riktigt trevligt kväll ifall det inte var pga drygga gäster, nästa gång när det kommer drygga gäster, var snäll och ge dem först en varning och sen sparka ut dem om dem inte sköter sig. För genomgången var intressant och man hade viljat höra mer om backgrunds-historian om ginet samt proceduren backom ginet. Men tyvär blev det mesta drabbat eller förbi-skippat pga drygga gäster som var mer där för krökandets skull och som bara kunde spotta ut onödiga kometarer där några av dem var rätt taskiga och resten var nonchalanta mot värden. Vilket bara sabbade stämningen. Annars hade detta varit 5/5

AR

Ann Rubin

08 Aug 20234/5

Platser


Datum i Malmö


Visa alla<
<
Visa filter

Visar alla evenemang i Malmö

Liknande Evenemang


NYHETSBREV

BETLANINGSALTERNATIV

visamastercardmaestroklarnaswish

HANDLA SÄKERT

trygg-ehandelmastercard-secureverified-by-visa

FÖLJ OSS