Chokladprovning i Uppsala

5 omdömen

Om Upplevelsen


Följ med på en chokladprovning i Uppsala Saluhall och förbered dig på en inspirerande kväll fylld med smakexplosioner. Du får bland annat smaka på olika noggrant utvalda choklader och höra vår chokladexpert berätta intressanta historier om chokladens ursprung och egenskaper. 
 

Att choklad och romantik går hand i hand skulle nog de flesta hålla med om, precis som att det för det mesta är en lyckad kombination. Dock så finns det så mycket mer än bara romantik när man pratar om choklad. 
 

Visste du att choklad bland annat innehåller ämnen som du även finner i antidepressiv medicin? Speciellt choklad med högre kakaohalter innehåller en massa andra nyttiga oxidanter och vitaminer som får kroppen att må bra. 
 

Under en chokladprovning kommer du under cirka 2 timmar få provsmaka speciellt utvalda choklader för dig. Du får även en inblick i chokladens långa historia och tillverkningsprocess, tillsammans med en massa fascinerande och intressanta fakta. 
 

Vill du fortsätta din upptäcktsfärd och lära dig mer om choklad, så kommer du också att få många goda råd och tips för vad som funkar tillsammans. Ta med dig en käresta eller en god vän och kom förbi på en intressant och smakrik kväll i våra vackra lokaler vid Fyrisån. Det finns inga dåliga dagar för choklad! 

  • Vi provar en stor bred av smaker!

  • Mellan 9 till 14 chokladsorter

  • Professionell chokladkännare

  • En provning för alla intresserade

  • Längd: cirka två timmar

Kontakt


Omdömen

4.8/5 av 5 omdömen

Elin Piispanen

22 Nov 2021 5/5

Maria Sjöqvist

20 Sep 2021 4/5

Mycket professionell och intressant ledning genom chokladens mysterium. Vi är så nöjda! Det enda som drar ner antalet stjärnor är att det krånglade lite vid bokning med presentkort.

Platser


Datum i Uppsala


Liknande Evenemang