Chokladprovning i Uppsala

8 omdömen

Om Upplevelsen


Följ med på en chokladprovning i Uppsala på exempelvis mysiga Saluhallen eller anrika Flustret! Förbered dig på en inspirerande kväll fylld med smakexplosioner. Du får bland annat smaka på olika noggrant utvalda choklader och höra vår chokladexpert berätta intressanta historier om chokladens ursprung och egenskaper. 
 

Att choklad och romantik går hand i hand skulle nog de flesta hålla med om, precis som att det för det mesta är en lyckad kombination. Dock så finns det så mycket mer än bara romantik när man pratar om choklad. 
 

Känner du till att choklad bland annat innehåller ämnen som du även finner i antidepressiv

medicin? Speciellt choklad med högre kakaohalter innehåller en massa andra nyttiga oxidanter och vitaminer som får kroppen att må bra.

 

Under en chokladprovning kommer du få provsmaka speciellt utvalda choklader för dig. Du får även en inblick i chokladens långa historia och tillverkningsprocess, tillsammans med en massa fascinerande och intressanta fakta.

 

Vill du fortsätta din upptäcktsfärd och lära dig mer om choklad, så kommer du också att få många goda råd och tips för vad som funkar tillsammans. Bjud in en käresta eller en god vän på en intressant och smakrik kväll i våra vackra lokaler vid Fyrisån. Det finns inga dåliga

dagar för choklad!

  • Vi provar en stor bred av smaker!

  • Mellan 9 till 14 chokladsorter

  • Professionell chokladkännare

  • En provning för alla intresserade

  • Längd: cirka två timmar

Kontakt


Omdömen

4.9/5 av 8 omdömen

Åsa Johansson

15 Sep 2022 5/5

Föreläsaren var väldigt kunnig och trevlig. Lagom stor grupp. Bra val av chokladvariationer. Lagom prat till varje choklad.

Maria Sjöqvist

20 Sep 2021 4/5

Mycket professionell och intressant ledning genom chokladens mysterium. Vi är så nöjda! Det enda som drar ner antalet stjärnor är att det krånglade lite vid bokning med presentkort.

Platser


Datum i Uppsala