Chokladprovning i Stockholm

49 omdömen

Om Upplevelsen


Ta med en vän eller käresta på en spännande chokladprovning i Stockholm! 

 

Följ med på en resa bland afrodisiakum och lyckorus! Under chokladprovningen med Taysta blir du guidad av vår chokladmästare i exempelvis en ljuvlig chokladbutik på Södermalm i Stockholm eller ett källarvalv i Gamla Stan. 
 

När vi tänker på choklad föreställer vi oss kanske en liten pralin som en del i godispåsen eller som en ingrediens i någon dekadent dessert. Dock är choklad mycket mer än Marabou och har dessutom en spännande historia som sträcker sig tusentals år tillbaka i tiden. 
 

Chokladkakan som du köper i affären härstammar från kakaobönan som har genomgått en

rigorös process innan den hamnade på godishyllan i affären. Vi konsumerar idag kakao i form av chokladkakor, men tidiga civilisationer konsumerade det som en dryck. I dessa kakaodrycker blandades mald kakaopasta med vatten och kryddor. Drycken hade en bitter smak på grund av de jästa, härdade och rostade bönorna.
 

Även om de flesta idag har råd att unna sig en bit choklad när de känner sig sugna, så var det en gång i tiden en lyxprodukt som bara fanns tillgänglig för de allra rikaste.

Följ med oss på en spännande och smakrik resa i chokladens värld där du får lära dig mer om hur det fungerar som ett afrodisiakum. Du får självklart också smaka på några lyxiga och smakrika choklader som valts ut specifikt för kvällen.

 

Information Chokladprovning

En chokladprovning pågår i ca 2 timmar och du kommer få prova mellan 9 till 14 chokladsorter ink praliner. Ingen förkunskap krävs. En lättsam och rolig provning. Välkommen!

  • Vi provar en stor bred av smaker!

  • Mellan 9 till 14 chokladsorter

  • Professionell chokladkännare

  • Mysig butik där du kan köpa din favoritchoklad

  • En provning för alla intresserade

  • Längd: cirka två timmar

  • Max 28 deltagare