Champagneprovning i Stockholm

86 omdömen

Om Upplevelsen


Bjud med din partner på en spännande champagneprovning i Stockholm, eller ta med en vän och fira ett speciellt tillfälle! 

 

Följ med på en spännande upptäcktsfärd i champagnens värld där du i exempelvis en mysig vinkällare i fina Vasastan eller anrika Gamla Stan får provsmaka noggrant utvalda champagner och mousserande viner tillsammans med läckra tilltugg och smakbitar. Vi arrangerar även exklusiva champagneprovningar på Hotel Diplomat.   

 

Champagne är en tidlös klassiker, det räcker att höra ordet champagne för att vi ska associera drycken med fest och högtider! Men, bubbel och champagne passar till många fler tillfällen som de flesta inte vet om.  

 

Under kvällen får du lära dig mer om hur du kan kombinera champagne med mat och olika tilltugg och servera en förstklassig måltid eller efterrätt i ditt eget hem. Med oss får du uppleva en intim champagneprovning i Stockholm.  

 

Under cirka 2 timmar blir du guidad av en personlig sommelier som bjuder på skratt och lärdomar. Visste du till exempel att regionen Champagne är uppdelat i 5 olika vindistrikt som var och ett producerar ett vin med sina egna särdrag. Varje distrikt är beroende av deras unika geografiska villkor och individuella mikroklimat. 

 

Under kvällen djupdyker vi även ner i lite historia bakom den moderna champagne som vi känner till. Dom Pérignon ryktas om att ha upptäckt champagne, men det är inte riktigt sant. Däremot har han ändå spelat en stor roll i champagnens historia, även om det mest var för att han gjorde allt han kunde för att bli av med bubblorna som envisades med att förstöra vinet.  

 

Det var inte förrän bubblet kom till England som champagne blev populär på riktigt! Följ med oss på en riktig champagneprovning i gott sällskap. En professionell champagnemästare lär dig mer om denna fantastiska dryck som kommit att symbolisera glädje och lycka i hela världen! 

 

Efter en kväll med oss kommer du aldrig att tänka på champagne på samma sätt igen! 

  • En rolig och bubblande provning!

  • Upplevelsen passar alla intresserade

  • Professionell och personlig sommelier

  • Fem utvalda bubblande viner med passande smakbitar

  • Längd: cirka två timmar