Champagneprovning i Örebro

32 omdömen

Om Upplevelsen


Ta med en god vän och följ med på en lyxig champagneprovning på exempelvis Örebros mest kända byggnad – Svampen. Tillsammans med en av våra duktiga sommelierer kommer ni att provsmaka några utvalda champagner och passande tilltugg, samtidigt som ni lär er mycket nytt om denna ädla dryck.  
 

Inget säger fest som ett glas champagne, och nog är det en dryck som passar under de flesta firanden och festligheter. Det är även en dryck för livsnjutare och för de som vill unna sig lite extra lyx och glamour emellanåt. Det är också en utmärkt dryck att avnjuta även utanför dessa speciella tillfällen. 
 

Champagne härstammar från ett världskänt vindistrikt i norra Frankrike, men tillverkas idag över hela världen. Det finns många olika sorters champagne, alla med sin unika smak och karaktär. Dessa uppkommer dels från de ingredienser och druvor som använts för den enskilda champagnen men även dess tillverkningsprocess.
 

Under en provning hos oss kommer du att bli guidad i champagnens värld av en av våra personliga sommelierer som berättar om historien och vad det är som ger champagnen dess smak, samt vad som skiljer de olika varianterna åt.
 

Du kommer även att få lära dig mer av vad som egentligen krävs för att en champagne ska få kalla sig just champagne. Självklart får du provsmaka utvalda champagner med olika tilltugg, och en massa goda råd om hur du bäst parar champagnen med andra maträtter och godsaker på egen hand efter provningens slut. 

  • En rolig och bubblande provning!

  • Upplevelsen passar alla intresserade

  • Professionell och personlig sommelier

  • Fem utvalda bubblande viner med passande smakbitar

  • Längd: cirka två timmar

Kontakt


Omdömen

4.4/5 av 32 omdömen

Julia Fälling

31 May 2023 5/5

Det var en bra och trevlig provning med en engagerad och kunnig sommelier (”långa farbrorn”). Tack för det!

Kristina Rydh

20 Apr 2023 5/5

Mycket lärorik och trevlig kväll!

Platser


Datum i Örebro