Champagneprovning i Malmö

10 omdömen

Om Upplevelsen


Bjud med någon speciell på en smakresa utan dess like, en lyxig kväll som ni kommer att minnas länge! Denna festliga champagneprovning äger rum på en mysig vinkällare vid Västra hamnen i Malmö. Ni kommer att lära er mycket nytt om champagne, samtidigt som ni njuter av exklusivt bubbel med tilltugg. 
 

Winston Churchill sade att man bör dricka åtminstone ett glas champagne om dagen, men de flesta av oss brukar endast åtnjuta denna ädla dryck under festligheter. Finns det egentligen en bättre dryck att skåla in en förlovning, en födelsedag eller någon annan viktig högtid eller milstolpe i våra liv med?
 

Champagne är en dryck som kommer från vindistriktet Champagne i norra Frankrike, och är kanske den dryck som vi mest förknippar med firande och speciella tillfällen. Och det är sannerligen lätt att förstå varför!

Trots detta så är champagnen, utöver dess mest kända tillverkare relativt okänd bland även den mest inbitne champagnefantasten. Faktum är att du inte riktigt kan njuta av champagne på samma sätt utan att förstå lite mer om detta bubbel.
 

På en provning hos oss får du provsmaka på olika champagner med passande tilltugg, utvalda kvällen till ära av en av våra kunniga sommelierer. Du får lära dig om champagnens historia, dess grundsmaker och olika varianter. Vet du hur man sabrerar en flaska champagne? Annars är det ett bra tillfälle att lära sig det nu!

Ta med dig en god vän eller någon speciell på en kväll i lyxets och festlighetens tecken! Vi möts i en mysig lokal vid Västra hamnen intill Öresund.

  • En rolig och bubblande provning!

  • Upplevelsen passar alla intresserade

  • Professionell och personlig sommelier

  • Fyra utvalda bubblande viner med passande smakbitar

  • Längd: cirka två timmar

Kontakt


Omdömen

4.5/5 av 10 omdömen

Ingegärd Ek

09 Aug 2021 5/5

Mycket trevlig stund med information om olika druvor. Lugn och kompetent person som höll i provningen.

Melise Lundberg

25 Jan 2020 5/5

Jättetrevligt och lärorikt, vill verkligen rekommendera som kul gruppaktivitet.

Platser