Champagneprovning i Göteborg

9 omdömen

Om Upplevelsen


Ta med vännerna till en champagneprovning i Göteborgs Vinkällare mitt i stadens hjärta och njut av några exklusiva champagner tillsammans med utvalda tilltugg. Det är ett ypperligt tillfälle att umgås, samtidigt som ni lär er något nytt och spännande!
 

Champagne är en dryck som kanske mest är synonymt med fest, glamour, flärd och lyx. Samtidigt är det en dryck som många vet väldigt lite om, och även den mest inbitne champagneälskaren kan ha svårt att nämna mer än bara ett fåtal tillverkare.

Drycken härstammar från området med samma namn i Frankrike, men tillverkas idag i många områden även utanför Frankrike. Men då får det inte heta Champagne. 

För att verkligen kunna uppskatta champagne så behöver man lära sig mer om dess spännande historia. Detta och även mycket annat får du lära dig mer om under cirka 2 timmar på en av våra champagneprovningar. 
 

Du får provsmaka olika champagner som blivit speciellt utvalda av vår duktiga sommelierer, och du får även kunskap om hur du bäst parar champagne till olika maträtter och tilltugg. Eller varför inte lära dig mer om hur man sabrerar en champagneflaska?

Perfekt för möhippa eller varför inte bara en härlig kväll ute! Vi tar emot dig i det vackra Sahlgrenska Huset mitt i Göteborg!

  • En rolig och bubblande provning!

  • Upplevelsen passar alla intresserade

  • Professionell och personlig sommelier

  • Fyra utvalda bubblande viner med passande smakbitar

  • Längd: cirka två timmar

Kontakt


Omdömen

4.7/5 av 9 omdömen

Carina Åman

02 Jun 2022 5/5

Mycket trevligt arrangemang med kunnig sommelier. Jag lärde mig massor om den ädla drycken som kallas Champagne 😊.

Tina-Marie Waldetoft

20 Sep 2021 5/5

Fantastisk kväll med duktig och inspirerande guide, i champagnens värld.

Platser


Datum i Göteborg