Champagneprovning i Gävle

28 omdömen

Om Upplevelsen


Samla ihop några goda vänner och följ med på en exklusiv champagneprovning i de moderna lokalerna på exempelvis Gävle Konserthus eller på anrika Elite Grand Hotel i centrala Gävle. Du kommer att få höra många spännande fakta om champagnens historia och egenskaper, samtidigt som du åtnjuter denna underbara dryck tillsammans med några goda smakbitar. 
 

Champagnens historia börjar i området Champagne i norra Frankrike. Man brukar kanske främst associera drycken med den franske munken Dom Pérignon, men det finns mycket mer spännande att lära sig från dess rika historia. 
 

Nuförtiden tillverkas champagne i hela världen, men visste du att det endast får kalla sig champagne om det är tillverkat i Champagne? Om det är tillverkat någon annanstans så måste det istället kallas för mousserande vin.
 

Under din provning med oss får du lära dig mer om detta, samt vad det är för process som champagnen går igenom tills den till slut når ditt glas. Visste du förresten att formen på ditt glas påverkar både champagnens smak och din upplevelse av den? Du kommer att få lära dig mer om detta tillsammans med många fler intressanta och spännande fakta. 

Självklart får du också njuta av olika sorters champagne tillsammans med goda tillbehör. Du får även lära dig hur man bäst matchar champagne med olika maträtter och godsaker för att förhöja smaken, så att du enkelt kan fortsätta denna smakresa på egen hand. Du finner oss i de moderna lokalerna på Elite Grand Hotel i centrala Gävle. Vi ses där!

  • En rolig och bubblande provning!

  • Upplevelsen passar alla intresserade

  • Professionell och personlig sommelier

  • Fem utvalda bubblande viner med passande smakbitar

  • Längd: cirka två timmar

Kontakt


Omdömen

4.5/5 av 28 omdömen

Thomas Berglund

16 Dec 2022 5/5

Intressant, kunnig föreläsare. Dock borde tiden för etablissamanget kunna läggas tidigare på kvällen. Men mycket trevligt och upplysande var det. God Jul & Gott Nytt År!

Jesper Hammarström

28 Apr 2022 5/5

Mycket trevligt! Mycket goda och prisvärd champange. Rekommenderas starkt 🥂😊

Platser


Datum i Gävle


Liknande Evenemang