Calvadosprovning i Jönköping - Testa 5 goda calvados!

Calvadosprovning i Jönköping

0 omdömen

Om Upplevelsen


Ta med dig din partner eller en god vän till en smakrik calvadosprovning på Spritbarens härliga bar i Jönköping. 

 

Calvados är en sprit som tillverkas av cider gjort av äpplen, ibland kan spriten även innehålla inslag av päron. För att spriten har rätt att kalla sig calvados behöver den komma från regionen med samma namn, samt följa de specifika tillverkingsreglerna.

 

Under provningen får du smaka på 5 olika sorters calvados som du själv har valt ut. En av våra kunniga calvadosexperter kommer sedan att gå igenom sorterna.

 

Calvados har en lång historia, men vi ska hålla den kort. Det finns många olika teorier bakom namnets ursprung - den mest populära handlar om ett skeppsvrak som inträffade.

 

Historien om spriten går tillbaka till 1553 tack vare Gilles Picot, Lord de Gouberville, som var en normandisk godsägare och en flitig dagboksförare. Femtio år senare föddes ett skrå för denna destillation, men det var inte förrän på 1800-talet när insekten phylloxera utplånade vingårdar i Europa och reducerade Frankrikes konjakförråd, som Calvados blev populär.

 

Efter denna provning kommer du veta allt från hur calvados fick sitt namn till hur spriten tillverkas. Det finns så mycket att lära sig om detta franska äppelbrännvinet. 

 

Varmt välkommen till en kväll du aldrig kommer glömma!

  • Tid: Ca 50 -90 min

  • Utbildad och trevlig sommelier

  • Testa 5 olika calvados

Kontakt


Omdömen

0.0/5
av 0 omdömen

Platser


Datum i Jönköping


Visa alla<
<
Visa filter

Visar alla evenemang i Jönköping

Liknande Evenemang


NYHETSBREV

BETLANINGSALTERNATIV

visamastercardmaestroklarnaswish

HANDLA SÄKERT

trygg-ehandelmastercard-secureverified-by-visa

FÖLJ OSS