Upplevelser
Skribent Frida
Nov 11, 2013

Pioneer Block 14 Doctor's Creek Pinot Noir 2011

Neal och Judy Ibbotson, ägare av Saint Clair, är banbrytande vinmakare från Marlborough, New Zeeland med över 30 års erfarenhet och omfattande vinnäringskunskap om regionen. Med tiden har Neal tillsammans med vinmakaren Matt Thomson experimenterat och fått kunskap till att identifierat ett antal unika platser i Marlborough som har en idyllisk terroir. Terroir är alla de naturliga faktorerna i vingården som påverkar vinet. När den är unik så överför den sin unikhet till druvorna som odlas där och vidare till vinet som skapas från dessa. Pioneer Block druvorna är från en vingård, en årgång och gjorda av Saint Clair estate finaste druvor.

Pioneer Block 14 Doctor's Creek Pinot Noir 2011


Region:
Detta vin är främst från Doctor's Creek Vineyard, sydväst om Blenheim. En liten del är också från en liten vingård i Ure Valley som ligger strax söder om Awatere Valley.

Terroir:
Jord: Lera rika, växtkraftiga moderera jordar.

Topografi:
Flat, även mark.

Klimat:
Något svalare än ytterligare upp Wairau Valley med en långsammare längre
mognadsprocessen.

Regionala särdrag och bidrag till Unika Smaker:
De två områden som valts ut för detta vin valdes för komplexiteten de ger till vinet, de doftande eleganta aromerna från det svalare Doctors Creek-området, tillsammans med koncentrationen av frukt toner från det mycket lågavkastande Ure Valley.

Vinodling:
Frukten var anskaffas från Saint Clair egen vingård på Doctors Creek och en liten mängd från Ure Valley för att lägga till komplexitet. Druvorna skördas för detta vin är från kloner, 115, 777 och 667.

Pioneer Block 14 2011 är ett maskulin Pinot Noir med fina tanniner - lite strävhet - tillsammans med en fin syra och integrerad alkohol. Toner av körsbär och vinbär i hoprörda med peppar, grön paprika och jord; strött med lite läder, torkade hallon och ceder trä.

Rekommenderat

BETLANINGSALTERNATIV

HANDLA SÄKERT

FÖLJ OSS