Upplevelser
Skribent Frida
May 26, 2014

Ost och Vinprovning i Västerås den 23/5

vinprovning med sommelierFredagen den 23/5 arrangerade sommelier Björn en ost och vinprovning i centrala Västerås, Scandic hotell. Oftast hör man att det är osten som får vinet att sjung, men lika så kan vinet hjälpa osten att komma till sitt rätta. Björn har en gedigen kunskap kring ämnet, som grund ligger en sommelierutbildning från Restaurang Akademin. Tillsammans med lång erfarenhet från diverse arbeten som sommelier har Björn nu valt att plockat ut sina absoluta favoritkombinationer av ost och vin. Här nedan följer en lista av vad han plockade ut:


 
Vinet som provades var:  1. Fleur du cap unfiltred white blend 2010 - Smaken är fyllig med inslag av vanilj och ek. I avslutningen finns ett fint inslag av citrus, eftersmaken är lång och krämig. 

  2. Reichrat Von Buhl trocken 2012 -Ungdomligt frisk och fruktig smak med god aromatisk druvkaraktär, inslag av äpple, persika, petroleum och lime. 

  3. Le Village du sud Syrah 2012Medelfyllig, kryddig smak med inslag av mörka bär. 

  4. Errázuriz Max Reserva Cabernet Sauvignon 2007 -Mörkt röd med ungdomlig violett ton. Lätt söt på näsan med mogna bär som björn-, körs- och svarta vinbär, kaffe och choklad. Stor och fyllig smak med bred palett av frukt- och ekfatstoner. Lång smak med viss sötma av mogen frukt och provningekfatsvanilj. 
Osten som provades var:  1. Brie le Tremare

  2. Cana Cabra Chévre

  3. Grottlagrad Gruyére

  4. Grottlagrad Saint Agur
 

Rekommenderat

BETLANINGSALTERNATIV

HANDLA SÄKERT

FÖLJ OSS