Upplevelser
Skribent Frida
Jan 26, 2015

Ölprovning i Västerås den 24/01

Ölprovning VästeråsLördagen den 24/01 arrangerade sommelier Björn en ölprovning i centrala Västerås, på Scandic Hotell Västerås. Björn har en gedigen kunskap kring ämnet, som grund ligger en sommelierutbildning från Restaurang Akademin. Tillsammans med lång erfarenhet från diverse arbeten som sommelier har Björn nu valt några av hans favorit ölsorter tillsammans med tilltugg. Här nedan följer en lista med de ölsorter som Björn plockade ut:

Spendrups Bryggeri Premium Lager Eko
En Svensk klassisk pilsner med ekologiskt odlade råvaror. Den ekologiska malten och aromhumlen Smaragd ger en balanserad beska och en fyllig samt mjuk humlearomatisk smak med inslag av citrus. Passar både till mat och som sällskapsdryck.

Paulaner Hefe Weissbier
Tysk veteöl gjord på 60% vetemalt, 40% kornmalt och hallertauhumle. En frisk och fräsch öl. Fruktig, aningen kryddig smak med inslag av aprikos, skumbanan, ljust bröd och jasminris. Ölen har även lite jästfällning. Passar till kryddstark mat och fisk samt som sällskapsdryck.

Coppersmiths Queens Pale Ale
Coppersmiths Brewery är ett Svenskt mikrobryggeri från Västerås. Ölen är gjort på Pale Malt, Munich I, Carared och Caramunich, samt humlesorterna Northern Brewer, Centennial och Columbus. Tillsammans skapar de en bitter American Pale Ale (APA) med fokus på citrus och blomster. En fräsch öl med tydlig humlesmak som möts upp med en tydlig maltkropp, fin balans. Toner av aprikos, färska örter, citrusskal och ljus sirap. Passar som sällskapsdryck eller till lam samt örtiga rätter.

Brouwerij Duvel Moortgat - Duvel
Den belgiska överjästa ölen Duvel är fyllig med en tydlig beska. Namnet Duvel är flamländska som betyder djävul och kan ses som en beskrivning på hur god ölen är. Fruktig smak med inslag av vetebröd, citron, halm och honung. Passar otroligt bra till ost!

Guinness Extra Stout
Guinness, är en klassisk Stout från Irland, ölen börjades tillverkas redan år 1725.  Smakrik, rostad öl med tydlig beska, inslag av kakao, kaffe, soja, charkuterier och lakrits. Passar till vilt, grillat och andra smakrika rätter.

Rekommenderat

BETLANINGSALTERNATIV

HANDLA SÄKERT

FÖLJ OSS