Vinkurs Online 2023 | En lärorik vinutbildning med 31 kurslektioner | Bli en vinmästare!

Vinkurs Online

1 omdömen

Om Upplevelsen


Följ med på en lärorik vinkurs online och bli en mästare på vin! Har du ett brinnande intresse för vin och vill göra en djupdykning i vinets spännande och fantastiska värld? Då har du kommit helt rätt! 

Ta tillfället i akt och ta del av en professionell vinkurs med oss online! Du får en vinutbildning med god struktur. Dessutom får du själv välja när och var du ska använda den. Kursen är väldigt flexibel. 

På denna vinkurs lär du dig allt om den ädla drycken vin. Du kommer lära dig om olika vindruvor och hur man urskiljer dem. Vad karakteriserar ett vin gjort på druvan Cabernet Sauvignon och vad är det unika draget för en Riesling från Tyskland? Lär dig dofta och känna skillnaden - efter kursens slut blir du en mycket bättre vinprovare! 

Varje vinsort har sina säregna egenskaper och karaktärer och därför passar olika slags vin för olika tillfällen. Ta del av kunskap och tips för hur du bäst kombinerar vin med mat. 

Vin är idag en världsledande dryck och det finns över 10 000 druvsorter. Men visste du att endast 1000 druvor av dessa används vid tillverkning av vin? Intresset för denna karaktäristiska dryck växer ständigt och allt fler söker sig till vinutbildningar för att dela sin passion och nyfikenhet för de smakrika druvorna.

Vad vinkursen innehåller

På vinkursen kommer du att lära dig allt från grundsmakerna och provningsmetodiken till hur du på bästa sätt kombinerar vin med mat. Du får även en bred och stor kunskap kring vinets historia, olika vindruvor och de olika vinländerna. Du får dessutom prova mer än ett dussintals olika vinsorter och bedöma dess karakteristiska drag.

 

Du blir guidad av en professionell och engagerad sommelier som grundläggande går igenom ämnet vin. Du kommer även lära dig hur du bedömer kvaliteten på vin och hur man vet om det är ett billigt eller dyrt vin man har i glaset. Du lär dig även att tyda etikett på en vinflaska - vart den kommer ifrån och vilken vinklassificering vinet ingår i.

 

På denna vinutbildning kommer vi dessutom gå igenom vad som särskiljer nya och gamla vinvärlden, de olika druvorna och deras karakteristiska drag samt var de växer och hur de odlas. Du kommer även att få lära dig hur du lagrar olika viner på bästa sätt.

 

Genom att ta del av en vinkurs online har du både friheten och flexibiliteten att lära dig mer om vinets värld när det passar dig, direkt ifrån din surfplatta eller dator. Dessutom är allt material till kursen nedladdningsbart, så du kan enkelt gå tillbaka när du vill och repetera det du lärt dig.

 

Allt detta från bekvämligheten i ditt eget hem eller på resande fot!
 

Kursmaterial

Kursmaterialet består av 9 ämnen indelat i 31 mindre videolektioner med tillhörande kurssammandrag i textformat, druvkompendium med över 50 olika druvsorter, WSET provningsprotokoll och metodik, vinlistor med tillhörande videogenomgång av vinerna, utvalda uppgifter för att öka lärandet samt stöd i ett forum där interaktionen mellan kursledare och deltagare blir levande. Du har tillgång till portalen i 12 månader.  (vin ingår ej i våra onlinekurser). 

Allt detta kommer du att lär dig!

  1. Grundsmakerna
  2. Provningsmetodik - Wine & Spirit Education Trust (WSET)
  3. Vinklassificering
  4. Bedömning av vinets kvalitet
  5. Tydning av vinflaskans etikett
  6. Olika druvor och karakteristiska drag
  7. Skillnaden på nya och gamla vinvärlden
  8. Lagring av vin
  9. Hur man kombinerar mat och vin

 

Vill du endast gå på ett tillfälle? Gå då på en vinprovning online - olika typer av roliga vinprovningar live via Zoom.

Kontakt


Omdömen

5.0/5
av 1 omdömen
MW

Mats Wilhelmsson

23 Nov 20205/5

Datum online


Visa alla<
<
Visa filter

Visar alla evenemang

Liknande Evenemang


NYHETSBREV

BETLANINGSALTERNATIV

visamastercardmaestroklarnaswish

HANDLA SÄKERT

trygg-ehandelmastercard-secureverified-by-visa

FÖLJ OSS