Mat och dryckesevent med kända profiler
Ett vinglas bredvid en tomtemössa med en gran i bakgrunden.jpg
Upplevelser
Linnea K
Nov 12, 2022

Mat och dryckesevent med kända profiler

Provsmaka julens läckraste drycker och lär dig allt om det veganska julbordet! Julen närmar sig med stormsteg och vad vore väl mysigare än en provning med jultema? Ta möjligheten och häng med på en julprovning eller matlagningskurs under ledning av tre av Sveriges största matinfluencers. De har med sin fantastiska mat, och sina personligheter, underhållit och influerat matlagare över hela Sverige. 

 

Dessa provningar och kurser kommer att lära dig allt du behöver veta för att få till det perfekta julbordet. Du lär dig allt från hur du gör ett helt veganskt julbord till hur du gör den perfekta såsen.  

Gustav Johansson från Jävligt Gott.

Gustav Johansson från bloggen Jävligt Gott gör en vegansk matlagningskurs med jultema.

 

 2011 startade Gustav Johansson hemsidan javligtgott.se. Sedan dess har den bara vuxit och idag är det Sveriges största veganska matblogg. På Jävligt gott lägger Gustav ut 100% växtbaserade recept för alla tillfällen. 

 

I den här kursen går Gustav igenom hur du kan göra din jul helt vegansk och samtidigt jävligt god. Hur gör man veganska köttbullar och prinskorv? Hur gör man vegansk sill? Gustav lär dig allt och går även igenom flera andra rätter som du aldrig sett på julbordet tills nu. Missa inte denna fantastiska julupplevelse!

 

Julklappstips! Kort efter jul kommer Gustav även hålla i två till veganska matlagningskurser. Dessa gånger utan jultema, men precis lika spännande och lärorika. Gustav lär ut ett antal rätter som du enkelt kan använda för att göra din vardag mer grön. Det är den perfekta julklappen till någon du tycker om - och varför inte till dig själv också!

 

Här kan du spana in Gustavs kända blogg Jävligt gott för mer inspiration. Det är Sverige största blogg om vegansk mat.

 

Missa inte: Boka in dig på en kurs med Gustavs Johansson från Jävligt gott.
 

FOTO: Emil Hovmark

Juldryckesprovning med Edward Blom

Med sin stora glädje och passion, för både mat och dryck, är Edward Blom en riktig rikskändis. Han är arkivarie, historiker, författare, krönikör, tv-personlighet och inte minst en riktig livsnjutare. Följ med på en rolig och unik upplevelse där du kommer att få prova sju av julens läckraste drycker tillsammans med passande smakbitar. Alltifrån ovanligare julöl, julsnapps, och glögg, till vin som passar utmärkt att smutta på intill granen och i skenet av de gnistrande juleljusen. 

 

Som expert på traditioner, inom både mat och dryck, så lär Edward dig om de olika juldryckerna. Du får även höra om Edwards favoritdryck till julsillen, vad som kom först av skinka eller köttbullar, och hur Edward får till den perfekta julstämningen i hemmet. Det blir en rolig upplevelse med spännande anekdoter - och lite julsång!

 

Boka in dig: Edward Bloms juldryckesprovning.

Edward Blom har tagit fram årets bästa julklapp 

Julklappstips! Utöver denna julprovning så har Edward även ett spännande event precis efter jul. En vinprovning med tema: Tyska vita viner och remmare. På denna vinprovning är det fokus på viner från det intressanta vinlandet Tyskland. Särskilt tyska Rieslingviner som, på senare år, åter blivit väldigt trendiga över hela världen.

 

Edward Blom, som i flera år bott i de tyska vindistrikten och lett provningar sedan ungdomsåren, kommer att gå igenom fem tyska viner. Mestadels vita, men även något rött. Han kommer även berätta lite om de tyska vinernas och dryckeskulturens historia, samt vilka rätter som passar till de ljuvliga dryckerna. 

 

Detta är den perfekta julklappen till vinälskaren! 

 

Köp nu: Ett presentkort med Edward Blom, gå till sidan och klicka på Köp som presentkort till höger.

 

FOTO: Gunilla Kinn Blom

Årest mästerkock Adam Thulin lär dig allt om såser

Är du intresserad av lära dig grundsåser från scratch? Då är Adam Thulins nya spännande event något för dig. Adam Thulin, vinnaren av Sveriges mästerkock 2022, lär ut 6-7 stycken grundsåser som alltid är bra att ha till hands. Steg för steg kommer Adam gå igenom recepten, så att även du kan bli en mästare på såser.

 

Adam Thulin, då endast 21 år gammal, tog hela Sverige med storm då han tog hem segern i Sveriges mästerkock 2022. Den talangfulla kocken släppte sedan boken "Ett bord: flera smaker". Adam har dessutom över 65 tusen följare på sin instagram

 

Du hittar Adams kurser längst ned på följande sida under matlagningskurser i Stockholm.

 

FOTO: Gabriel Liljevall/TV4

 

Matinfluerarnas kurser och provningar är tillgängliga i december, januari, februari och mars. Köp ett presentkort på Taysta redan idag, till dig själv eller som den perfekta julklappen till en vän eller partner! 

 

Se även: Digitala presentkort med blixtsnabb leverans

Kommentarer (+0)

LÄMNA KOMMENTAR

NYHETSBREV

BETLANINGSALTERNATIV

visamastercardmaestroklarnaswish

HANDLA SÄKERT

trygg-ehandelmastercard-secureverified-by-visa

FÖLJ OSS