Upplevelser
Skribent Frida
Oct 18, 2013

Cinque Terre Costa da Posa 2012

Ciphotonque Terre Costa da Posa 2012- härligt friskt vin med kittlande mineraler. Fin fyllighet som är något oljig. Toner av gula frukter som persika & torkad annans, krusbär & gräs. En viss vit ekfats ton av vanilj och rök. Fint lite stramt avslut med en avrundande beska.

Cinque Terre är namnet på de fem världskända byarna som ligger i norra Italien, mellan La Spezia och Genua i Ligurien på italienska västkusten, inte långt från Toscana. Räknat från nordväst till sydost radar fem små fiskebyar upp sig: Monterosso al Mare, Vernazza, Corniglia, Manarola och Riomaggiore. Hela Cinque Terre-området förklarades 1997 till nationalpark och står på Unescos världsarvslista.

Området är känt för byarnas otroliga skönhet samt dess kurviga dalgångar som förenar dem. Har med åren blivit cinque terre2väldigt turistigt och dyrt men dess skönhet kommer aldrig försvinna.

Vinerna härifrån blir mer och mer erkänd för sin kvalitet och unika personlighet. Riktigt friska och fräscha med tydlig sprudlande mineraler.  Ung och livliga viner med andra ord.

Nyligen köpte den erkända vinproducenten Domenico Clerico från Barolo en stor vingård här, när jag prata med Marilena på Clerico så sa hon - "Cinque Terre is the next big thing, you will see"

Det enda vi kan göra är att prova och se vad vi själva tycker, om det blir en hit eller inte får tiden avgöra - vi på Taysta rekommenderar vinerna från Cinque Terre, de andas av sommar!

Rekommenderat

BETLANINGSALTERNATIV

HANDLA SÄKERT

FÖLJ OSS