Upplevelser
Skribent Frida
Mar 31, 2014

Choklad och vinprovning Västerås

CHOKLAD OCH VINPROVNING VÄSTERÅS


Sommelier Markus den 20140331.

I centrala Västerås på Scandic Hotel arrangerade sommelier Björn en Choklad och Vinprovning. Han bjöd på sig själv och skapade en diskussion kring ämnet. Björn har tidigare studerat till sommelier. Efter studietiden har han arbetat på slottskällarens bryggeri som provningsansvarig. Choklad är passionen och vinet får chokladen att ge sitt fulla uttryck. En smak explosion som förgyller de fem sinnena. Det fyra viner som provades var följande:

Muscat de Beuames de Venise
Beaumes de Venise är en liten enklav i Côtes du Rhône Village. Muscat från samma område är en av fem appellationer från södra Frankrike och den mest kända av de fem. Muscat blanc de petit grais är troligtvis Europas äldsta kultiverade druva. Det här är ett sött vin som tillverkas genom att man avstannar jäsningen genom att tillsätta sprit (till 15%) innan det jäst ut, det vill säga med en ordentlig restsötma kvar.

Le Village du Sud Syrah
Viner kommer från södra Frankrike och tillverka på ett traditionellt sätt. Inslag av lite kryddig doft och mörka bär.

Errázuriz Max Reserva Cabernet
Druvorna till Max Reserva Cabernet kommer från Errázuriz vingårdar uppe i höglänta Aconcagua Valley, Chiles kanske bästa läge för Cabernet-druvan. Här har Viña Errázuriz haft sin bas sedan starten 1870 då Don Maximiano Errazuriz grundade firman. Idag leds familjeföretaget av karismastiske Eduardo Chadwick, fixstjärna på Chiles vinhimmel.

Kopke LBV Port 2004
Jäsningen avbryts när druvorna uppnått några procent alkohol genom tillsättande av 77% vinsprit. I det att druvorna ännu inte är färdigjästa innehåller de fortfarande en hel del socker vilket resulterar i ett sött starkvin med cirka 20% alkohol. Därefter lagras vinet under några år på fat innan buteljering.

Lär dig mer om choklad och vin på en utav våra provningar Klicka Här

Rekommenderat

BETLANINGSALTERNATIV

HANDLA SÄKERT

FÖLJ OSS