Upplevelser
Dryckesexpert Michael
Apr 25, 2016

Choklad och Vinprovning i Stockholm den 22/04

Den här kvällen hade vi laddat upp för en choklad och vinprovning på Hotell Sheraton i Stockholm. Vi provade fyra olika viner tillsammans med fyra utvalda, hemmagjorda, chokladtryfflar.

Kombination 1 Merlin Moulin-á-vent 2012 (72941) med White Truffle
Vinet har en djupröd intensiv färg, komplex doft med inslag av körsbär, hallon, kryddor och löv. Tanninerna är runda och syran är frisk. Moulin-á-Vent ligger i Beaujolais, ett område känt för sina lätta, enkla och mjuka röda viner. Det finns dock Cru-lägen som producerar viner är betydligt högre kvalitet. Just Moulin-á-Vent ger upphov till den kraftigaste och mest strukturerade versionen utav Beaujolais. Till det här vinet provade vi en vit tryffelchoklad med ett center av krämig vanilj och ett hölje av vit choklad.

Kombination 2 Torre del Falasco Ripasso 2013 (235901) med Plain Truffle
Det här italienska vinet från Valpolicella doft är rund, fruktig, lite söt med toner av mörka bär, torkad frukt och kryddor. Smaken är medelfyllig med mörk frukt, choklad, mandel och en aningens het eftersmak. Producenten Cantina Valpantena är ett stort kooperativ med dryga 300 medlemmar och en odlingsareal på dryga 600 hektar i Valpolicella distriktet. Till det här vinet provade vi en tryffel vars skal var gjort av mörk bitter choklad och ett innanmäte av krämig mörk choklad.

Kombination 3 Chateau Grand Renom Bordeaux 2012 med Rum Truffle
Ett vin från Bordeaux Frankrike gjort enbart på druvan Merlot. Doften är tilltalande med toner av både röd och mörk frukt, vanilj, kanderade violer, svarta vinbär och en lätt rostning från ekfaten. Smaken är medelfyllig och fruktig med torr, elegant struktur, aromer av blåbär, björnbär, kaffe, tobak, kakao och körsbär.

Kombination 4 Hemisferio Cabernet Sauvignon Chile 2012 med Cappuccino Truffle
Det här röda vinet från Chile har en ungdomligt mottaglig stil. Färgen är purpurröd med hög intensitet. Doften är medelstor, ren, och modern med svarta vinbär, lakrits, ekfat och kaffe. I doften kunde vi även finna hintar utav mint (eukalyptus). Smaken är medelfyllig, frisk, och aromatisk med tydlig strävhet och en generös intensiv fruktighet. Mycket svarta vinbär, lakrits och viss fat. Till det här vinet provade vi en Cappuccino Tryffel. Kombinationen var mycket lyckad. Den subtila kaffesmaken i tryffeln gifte sig väl med det här vinet.

Vi provade även en Milk Truffle, vars kräm var mjuk och härligt kola-knäckig i smaken. Den här fungerade väldigt bra med Cabernet Sauvignonen från Chile.  Deltagarna ställde mycket frågor och det var en trevlig stämning under hela kvällen.

 

Choklad och Vinprovning Stockholm den 22/04

Rekommenderat

BETLANINGSALTERNATIV

HANDLA SÄKERT

FÖLJ OSS